توانگر در نامه ای به وزیر بهداشت:

رویه ها و عملكرد سازمان غذا و دارو مورد بازبینی قرار گیرد

رویه ها و عملكرد سازمان غذا و دارو مورد بازبینی قرار گیرد

نماینده مجلس در کمیته پشتیبانی از کسب و کار در نامه ای به وزیر بهداشت با انتقاد از عدم تهیه پیش نویس «ضوابط جدید فروش اینترنتی فراورده های سلامت غیر دارویی» از جانب سازمان غذا و دارو در مهلت مقرر خواهان بازبینی در رویه ها و عملکرد سازمان غذا و دارو و برخورد با تخلفات شد.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از ایسنا، در نامه مجتبی توانگر به نمکی آمده است:
«جناب آقای دکتر نمکی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور
با سلام و احترام
ضمن آرزوی صحت و سلامتی، همانگونه که مستحضرید کمیته پشتیبانی از کسب و کار به استناد ماده ۷۶ قانون برنامه پنجم توسعه متشکل از دو نماینده عالی رتبه قوه مجریه، دو نماینده مجلس شورای اسلامی و دو معاون قوه قضائیه از سال ۱۳۹۰ تشکیل و طبق ماده ۱۲ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵ دائمی گردید. این کمیته هم اکنون با ریاست سرکارخانم جنیدی، معاونت حقوقی ریاست جمهور مستمراً جلساتی را با هدف شناسایی قوانین، مقررات و رویه های مخل کسب و کار و حل مشکلات فعالان اقتصادی برگزار و تصمیماتی اتخاذ می کند که در تمام سالهای گذشته مشارکت و تعاملات خوبی از جانب دستگاههای اجرایی کشور نسبت به پذیرش و اجرای مصوبات و تصمیمات این کمیته وجود داشته است.
شایان ذکر است مبحث "امکان عرضه کالاهای سلامت غیردارویی کشور همچون مکمل های غذایی و ورزشی بر روی پلت فرم های فروش آنلاین(Market Place)" به درخواست اتحادیه کسب و کارهای مجازی و شرکتهای فعال در این عرصه در هشتادمین نشست کمیته پشتیبانی از کسب و کار مورخ ۱۱/ ۱۲/ ۱۳۹۹ با حضور جناب آقای شانه ساز، رئیس محترم سازمان غذا و دارو و دیگر همکاران ایشان عنوان شد و با عنایت به مباحث مطروحه در جلسه و با توافق ایشان؛ کمیته پشتیبانی از کسب و کار ضمن پذیرش امکان عرضه کالاهای سلامت غیردارویی کشور همچون مکمل های غذایی و ورزشی به وسیله داروخانه های دارای مجوز فروش اینترنتی از سازمان غذا و دارو بر روی پلت فرم های فروش آنلاین، مقرر کرد:
«سازمان غذا و دارو ظرف مدت یک هفته پیش نویس اولیه "ضوابط جدید فروش اینترنتی فراورده های سلامت غیر دارویی" را تهیه و به دبیرخانه کمیته پشتیبانی از کسب و کار ارسال نماید. سپس پیش نویس مذکور در کارگروه تخصصی کمیته پشتیبانی از کسب و کار و با حضور نمایندگانی از سازمان غذا و دارو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت حقوقی رئیس جمهور، معاونت جلوگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، سازمان نظام پزشکی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق اصناف ایران بررسی و نتیجه آن در جلسه آتی کمیته پشتیبانی از کسب و کار عرضه شود.»
در مورد اجرای مصوبه کمیته و عملکرد سازمان غذا و دارو موارد ذیل به استحضار جنابعالی می رسد:
۱. بعد از جلسه، مصوبه کمیته پشتیبانی از کسب و کار جهت اجرا طی نامه شماره ۱۲۶۲۰ /۱/ ۱۰/ص مورخ ۱۲/۱۲/ ۹۹ به سازمان غذا و دارو ابلاغ گردید و طی نامه شماره ۱۲۹۸۰ /۱ /۱۰/ص مورخ ۲۰ /۱۲ /۹۹ مورد پیگیری قرار گرفت. همینطور معاونت حقوقی ریاست جمهوری این مورد را طی نامه شماره ۳۵۷۲۹/۳۳۴۸۹ مورخ ۰۲/ ۰۴ /۱۴۰۰ به سازمان غذا و دارو اعلام و پیگیری کرد.
۲. سازمان غذا و دارو باوجود پیگیری های کتبی و شفاهی به عمل آمده توسط دبیرخانه کمیته و معاون حقوقی ریاست جمهوری، نسبت به تهیه پیش نویس اولیه ظرف مهلت تعیین شده اقدام نکرد. حتی با وجود دعوت و پیگیری از ایشان جهت حضور در هشتاد و یکمین نشست کمیته پشتیبانی از کسب و کار مورخ ۲۱ /۰۴/ ۱۴۰۰، نمایندگان سازمان غذا و دارو برای پاسخگویی در جلسه حضور نیافتند و متاسفانه امتناع و عدم حضور ایشان باعث بی احترامی و ناراحتی اعضای محترم کمیته پشتیبانی از کسب و کار و فعالان اقتصادی شد.
۳. سازمان غذا و دارو بعد از جلسه اخیر کمیته مورخ ۲۱ /۰۴ /۱۴۰۰ آئین نامه فعالیت سامانه های حوزه سلامت (دیجیتال) که در بهمن ماه ۱۳۹۹ توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین شده است را بعد از گذشت (۴) ماه از اولین نشست، به دبیرخانه کمیته پشتیبانی از کسب و کار ارسال کرده است. سازمان در این نامه اعلام نموده است که نظر به وحدت قلمرو سند ابلاغی با مبحث تکلیف شده جدید و از آنجایی که این سازمان بعنوان زیرمجموعه وزارت بهداشت است کلیه مقررات قبلی محل اعراب ندارد، بنابراین در مورد ادامه بحث پیرامون آئین نامه و مصوبه کمیته با جنابعالی بعنوان وزیر بهداشت مکاتبه شود. در صورتیکه اگر این آئین نامه بهمن سال ۱۳۹۹ تهیه شده است، نمایندگان سازمان غذا و دارو در نشست کمیته مورخ ۱۱ /۱۲/ ۹۹ اعلام می کردند و یا به نامه های پیگیری کمیته پاسخ داده و متذکر این مورد می شدند.
۴. لازم به ذکر است ۳ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق اصناف ایران و اتاق تعاون ایران بعنوان نمایندگان فعالان بخش خصوصی در هیات فراقوه ای مقررات زدایی به ریاست وزیر محترم اقتصاد عضو هستند. در آن جلسات هم به مجوزهای مخل کسب و کار و مقررات در ارتباط با این مجوزها رسیدگی می شود. در سالهای اخیر در این هیات به کرات مشکلات فعالان اقتصادی و مجوزهای در ارتباط با سازمان غذا و دارو مطرح و مورد بررسی قرار گرفته اند؛ لیکن بنا براطلاعات واصله درآن جلسات هیات هم نمایندگان سازمان غذا و دارو حضور به هم نمی رسانند و یا به بهانه های مختلف مصوبات این هیات را اجرا نکرده و مقاومت شدیدی در طرح موضوعات در ارتباط با این سازمان دارند.
ازاین رو رویکرد سازمان غذا و دارو مشکلاتی برای فعالان بخش خصوصی بوجود آورده و بدیهی است تغییر ندادن رویه و عملکرد سازمان غذا و دارو موجبات نارضایتی و ضرر به بخش خصوصی را فراهم می آورد که به هیچ وجه مورد پذیرش نیست.
با توجه به مطالب فوق؛ لازم است رویه ها و عملکرد سازمان غذا و دارو بررسی شود و با تخلفات صورت گرفته برخورد جدی انجام گیرد. همینطور برپایه ماده ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار نظرات فعالان بخش خصوصی در کلیه مراحل تدوین، ابلاغ و اجرای مقررات حوزه سلامت أخذ و لحاظ شود.
مجتبی توانگر
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس
نماینده قوه مقننه در کمیته پشتیبانی از کسب و کار»




منبع:

1400/04/26
21:29:04
0.0 / 5
938
تگهای خبر: آموزش , ابلاغ , برنامه , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳