زمینه چینی تندروها برای ردصلاحیت چهره های اعتدالی

زمینه چینی تندروها برای ردصلاحیت چهره های اعتدالی

به گزارش پارلمان ایران دات کام، چهره سیاسی اصولگرا می گوید: در نتیجه اقدامات شورای نگهبان طی انتخابات گذشته بسیاری بر این باور هستند که شورای نگهبان به دنبال گرفتن تریبون از چهره های معتدل نظیر لاریجانی و در عوض میدان دادن به چهره های تندرو است


به گزارش خبرگزاری پارلمان ایران دات کام، یکی از محوری ترین موضوعات مطرح شده در نشست خبری اخیر شورای نگهبان، بحث انتخابات و نحوه احراز صلاحیت داوطلبین بود، چنانکه هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد؛ « حضور اعضای خانواده داوطلبان انتخابات در خارج از کشور فی نفسه نمی تواند باعث رد صلاحیت شود.»
جمله ای که یادآور اتفاق رخ داد در انتخابات ریاست جمهوری پیشین و ردصلاحیت علی لاریجانی بود. همان روزها گفته می شد یکی از علل این شورا برای عدم احراز صلاحیت لاریجانی حضور دختر وی در خارج از کشور در زمان تحصیل همسرش بوده است. شورای نگهبان اما حتی زمانیکه رهبری انقلاب خواهان جبران ظلم و جفا به لاریجانی شده بود تن به اصلاح رای خود نداد.
حال مطرح شدن این مورد از جانب سخنگوی شورای نگهبان نوعی استاندارد دوگانه را به ذهن متبادر می کند.
جواد آرین منش، نماینده پیشین مجلس و چهره اصولگرا به خبرگزاری خبرآنلاین می گوید؛« وقتی نماینده رهبر ردصلاحیت می شود، مردم نسبت به عملکرد شورای نگهبان تردید می کنند». وی که ریاست ستاد انتخاباتی لاریجانی را عهده دار بود تاکید دارد؛«مردم وقتی با این عملکرد شورای نگهبان در مورد آقای لاریجانی مواجه گشتند، آراء کاهش پیدا کردند و در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری گذشته کمترین میزان مشارکت نسبت به انتخاباتی که از آغاز انقلاب تابحال داشته، مواجه گردید.»
در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با جواد آرین منش، چهره سیاسی اصولگرا را می خوانید:

******
*آقای آرین منش! سخنگوی شورای نگهبان در نشست اخیر خبری خود اعلام نمود که خارج از کشور بودن همسر و فرزندان کاندیداها در زمان بررسی صلاحیت ها فی نفسه منجر به ردصلاحیت نمی شود و قانون در رابطه با شخص تفسیری دارد، این در شرایطی است که در انتخابات ریاست جمهوری گفته می شد یکی از علل ردصلاحیت لاریجانی حضور فرزند وی در خارج از کشور در زمان تحصیل همسرش بوده است، این نوع مواجهه با مبحث صلاحیت ها حکایت از استانداردهای دوگانه ندارد؟
رهبر انقلاب مکرر در رابطه با مشارکت حداکثری و لزوم حضور مردم در صندوق های رای تاکید دارند. تحقق مشارکت حداکثری به عوامل گوناگونی ارتباط دارد. طبیعتاً عملکرد مسؤلان، چگونگی تحقق وعده هایی که مسؤلان در آستانه انتخابات مطرح می کنند، یکی از این موارد است که می تواند اعتماد مردم را جلب یا سلب کند.
همینطور عملکرد وزارت کشور، هیئت های اجرایی و نظارت در انتخابات نقش بسیار بسیار جدی در مشارکت مردم دارد و حتما شورای نگهبان در این حوزه نقش کلیدی و حساسی را ایفا می کند. وقتی شخصیت های برجسته نظیر علی لاریجانی مورد وثوق رهبری که سال ها بعنوان نماینده رهبری در شورایعالی امنیت ملی بوده و ۳ دوره ریاست مجلس شورای اسلامی را برعهده داشته، از فیلتر شورای نگهبان عبور نمی کند، طبیعی است که مردم نسبت به عملکرد شورای نگهبان گرفتار تردید شوند.
مخصوصاً پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد ردصلایحت لاریجانی که عباراتی نظیر جفا و ظلم شدن، را به کار بردند، بنظر می رسید شورای نگهبان نسبت به عملکرد خود تجدیدنظر می کرد اما کماکان شاهد تناقضات و عملکردهای متفاوت در دوره های متعدد هستیم.
شورای نگهبان شاخصی برای احراز صلاحیت ها ندارد در واقع اگر شاخص، معیار و ترازوی مشخصی داشته باشیم این اتفاقات صورت نمی گیرد، البته امکان دارد افراد تغییر کنند اما صلاحیت یک فرد در دوره ای رد اما صلاحیت وی در دوره بعد تایید می شود و بالعکس. این شیوه ها و رفتارهای متفاوت که حاکی از فقدان شاخصهای روشن برای ارزیابی است منجر به این می شود که مردم نسبت به عملکردها شدیداً گرفتار تردید شوند و در نهایت ریزش آرای مردم را به دنبال دارد.
بنده بعنوان فردی که مسئول ستاد آقای لاریجانی در خراسانی بودم، برنامه ریزی های گسترده ای انجام دادیم و مردم هم استقبال کردند اما وقتی با این عملکرد شورای نگهبان در مورد آقای لاریجانی مواجه گشتند، آراء کاهش پیدا کردند و در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری گذشته کمترین میزان مشارکت نسبت به انتخاباتی که از آغاز انقلاب تابحال داشته، مواجه گردید.
*همان زمان بحث تحصیل و حضور یکی دیگر از کاندیداهای تایید صلاحیت شده در خارج از کشور مطرح بود ولی برای او مشکلی به وجود نیامد و...
با عنایت به فراگیر شدن فضای مجازی مردم همه اطلاعات را به صورت مستند و مصور در اختیار دارند بنابراین این اقدامات متناقض شورای نگهبان منجر به کاهش اعتماد عمومی به حاکمیت است که زیان صدمه ناپذیری به حساب می آید.
برخی در هر دوره ای ابزاری برای ردصلاحیت ها استفاده می نمایند در نتیجه اقدامات شورای نگهبان طی انتخابات گذشته بسیاری بر این باور هستند که شورای نگهبان به دنبال گرفتن تریبون از چهره های معتدل نظیر لاریجانی و در عوض میدان دادن به چهره های تندرو است
هم اکنون هم که در آستانه انتخابات مجلس دوازدهم هستیم مشاهده می نماییم که عده ای کلیدواژه ای نظیر خالص سازی را بعنوان ابزار ردصلاحیت برخی چهره های معتدل به کار می برند، خالص سازی یعنی همه افرادیکه با سلیقه ما همخوانی ندارند نباید از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند و باید ردصلاحیت شوند.
این تنگ نظری ها به نظام صدمه جدی وارد می نماید چونکه مهم ترین رکن انقلاب اسلامی مشارکت مردم واعتماد آنها به نظام و مسئولین بوده است. اگر مهم ترین رکن انقلاب را از دست بدهیم و بیشتر از نیم مردم پای صندوق های رای حاضر نشوند، این یعنی سلب اعتماد و صدمه رساندن به مشروعیت نظام.
مردم کاملا سیاسی هستند و متوجه هستند چه اتفاقی از جانب چه کسانی رخ می دهد پس از سخنرانی مقام معظم رهبری در مورد ردصلاحیت علی لاریجانی همه انتظار داشتند که اشتباه صورت گرفته اصلاح گردد اما متاسفانه چنین اتفاقی صورت نگرفت. البته ما قصد تخریب شورای نگهبان بعنوان نهادی که قانون اساسی برای آن جایگاه ویژه ای در نظر گرفته، نداریم اما خود شورای نگهبان باید در جهت تقویت جایگاه خود تلاش کند که این مهم از راه رعایت عدالت و اعتدال در تصمیم گیری ها صورت می گیرد.
به عبارت دیگر این که از راه عبارات مبهمی نظیر این که صلاحیت احراز نشد، کار پیش برود، چندان مناسب نمی باشد. برای نمونه گفته می شود صلاحیت چهره شناخته شده ای نظیر لاریجانی که ۴۰، ۵۰ سال در راه انقلاب حرکت می کند، احراز نشد، این احراز نشد یعنی چه؟ نکته قابل توجه اینست که هر اندازه از این عبارات مبهم به کار ببرند، خود مردم متوجه هستند و همه مسائل را به خوبی درک می کنند چونکه کاملا سیاسی هستند و متوجه هستند چه اتفاقی از جانب چه کسانی رخ می دهد. ازاین رو معتقد هستند که نباید نهادهای مهم کشور در جهت تضعیف نظام ومشروعیت آن گام بردارند.
انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اخطار و تذکری برای مسؤلان بود طی هفته های اخیر عملکرد هیات های اجرایی در بررسی صلاحیت ها با نقدهایی همراه بود، پس از دیدار اخیر اعضای شورای نگهبان با رهبر انقلاب و تاکیدات ایشان، برخی معتقدند احیانا این شورا در جایگاه نظارتی این رویه را اصلاح کند، شما چنین امیدواری دارید؟
به نظر بنده نتیجه انتخابات گذشته ریاست جمهوری اخطار و تذکری به همه مسؤلان بود که اگر اعتدال و عدالت رعایت نشود و مردم چهره های مورد نظر خویش را در فهرست داوطلبین مشاهده نکنند، طبیعی است که پای صندوق رای حاضر نشوند و نتیجه این می شود که کمتر از ۵۰ درصد واجدین شرایط شرکت در انتخابات پای صندوق های رای حاضر شوند و این روند ریزشی ادامه پیدا کند.
۲۷۲۷



منبع:

1402/09/06
13:45:37
0.0 / 5
190
تگهای خبر: برنامه , رهبری , طرح , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳