رئیسی:

مردم به شایعات توجه نکنند

مردم به شایعات توجه نکنند

به گزارش پارلمان ایران دات کام، همشهری آنلاین نوشت: نجف زاده نماینده خوی در مجلس می گوید: امکان دارد در پشت صحنه شایعات جریان های معاند ضد نظام و مملکت فعالیت کنند و بخواهند از این طریق به مردم لطمه روانی بزنند و روی دست نظام هزینه بگذارند.



در پی وقوع زلزله در خوی، روز گذشته سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهوری به مناطق زلزله زده رفت تا از نزدیک در جریان کمبودها و نیازهای زلزله زدگان قرار گیرد.
همچنین در ایام اخیر شایعاتی هم انتشار یافته بود که رییس جمهوری اصرار کرد مردم به شایعات توجه نکنند؛ اما این شایعات چه بود که حتی رییس جمهوری هم به آنها اشاره کرد؟
عادل نجف زاده نماینده مردم خوی و عضو کمیسیون عمران و دکترای زمین شناسی تاثیر شایعات در خوی و مشکلاتی که حالا در این شهر زلزله زده وجود دارد و نیز اهمیت سفر رییس جمهوری را تشریح نمود.

آقای رییس جمهوری در مسافرت خود به خوی به این که مردم به شایعات توجه نکنند، اشاره نموده است. منظور ایشان از این شایعات چیست؟
شایعات مربوط به تخلیه شهر بود که در بعضی رسانه ها و فضای مجازی مطالبی درج شده در خصوص این که زلزله ای با بزرگی۸ تا ۹ ریشتر در خوی خواهد آمد و مردم شهر را ترک کنند و این که دولت با استخراج لیتیوم سبب ایجاد زلزله شده است. یا این که حمله ای انجام شده و جریان جنگ هارپ در بین است. من فکر می کنم منظور آقای رییس جمهور این شایعات بوده است. اساسا درست گفته اند، این شایعات ارتباطی با فعالیت طبیعی گسل خوی ندارد. گسل خوی از ۲۰۰ سال قبل تا کنون فعالیت داشته و نهایت انرژی تخیله شده آن در حدود ۶ ریشتر است.

هدف از ایجاد این شایعات چیست؟ پس از زلزله حواشی ای که به وجود آمد بیش از خود موضوع زلزله مورد توجه برخی رسانه ها و فضای مجازی صورت گرفت. نظر شما دراین باره چیست؟ حالا اوضاع در خوی چگونه است؟
امکان دارد در پشت صحنه شایعات جریان های معاند ضد نظام و مملکت فعالیت کنند و بخواهند از این طریق به مردم لطمه روانی بزنند و روی دست نظام هزینه بگذارند. ولی چون من تخصص زمین شناسی دارم، این را تایید می کنم که کل کشور استعداد لرزه خیزی بالایی دارد و در راه گسل های جهانی هستیم. زلزله خوی هیچ ارتباطی به موضوعات حاشیه ای ندارد. هدف گذاری شایعه پردازان ایجاد تشویش اذهان عمومی در جامعه است.

اکنون وضعیت در خوی چگونه است؟
اینکه حالا وضعیت در خوی چگونه است؟ در حقیقت کمک زیادی از طرف رجال سیاسی و اجرائی در خوی انجام شده است. من نیز بیش از ۱۵ روز در منطقه حاضر بودم، وزیر کشور، وزیر بهداشت، آقای رییس جمهور، هلال احمر کشور و بنیاد مسکن در عالی ترین وضعیت در منطقه حضور پیدا کرده اند و تخریب ها را دیده اند.

مشکل اساسی در خوی چیست؟
ما یک مشکل اساسی که در خوی داریم، آن هم نبود مدیریت یکپارچه و واحد و نظام توزیع غلط کمک رسانی است. پروتکلهای در رابطه با مدیریت بحران در کشور کهنه شده اند. ما برای شرایط سخت و دفاع از مردم خودرا آماده نکرده ایم.
زلزله بم، خوی، کرمانشاه و زلزله های دیگر همه تجربیاتی هستند که باید از هر یک اندوخته ای داشته باشیم تا به یک روال مناسب تر برسیم. باید بهترین خدمات را در کمترین زمان بدهیم. قاعدتا وقتی یک هفته طول می کشد تا ۷۰ اردوگاه برای اسکان اضطراری ایجاد نماییم. وقتی گرمایش این اسکان‎ها را نمی توان فراهم کردو یا حداقل است، شرایط بحرانی و اساسا نارضایتی ایجاد می شود.
من درکم این است که ما متاسفانه تا این لحظه خودرا برای پایدار سازی شرایط بحران در کشور، در زمینه زیست محیط برای سیل، زلزله، طوفان شن، فرو رانش و دیگر موارد آماده نکرده ایم. اینها نیازمند یک سند جامع توسعه پایدار مبتنی بر زیست محیط پایدار می باشد. اگر بخواهیم حکمران خوبی باشیم باید بتوانیم با تدبیر شرایطی را در وضعیت بحران زیست محیطی کشور ایجاد نماییم که متاسفانه تا این لحظه ایجاد نشده است.

به نظر شما توضیحات آقای رئیسی چقدر می تواند در بی اثر شدن شایعات موثر باشد؟
مردم عمل می خواهند. آقای مخبر وضعیت مردم را از نزدیک دیده اند. قرار نیست که بگوییم وضعیت گل وبلبل و همه چیز برقرار است. بیشترین تخریب در یکی از بخش های روستای ینگجه انجام شده است. وقتی خانه ای ۱۰۰ درصد تخریب شود، نمی‎توان صاحبخانه را ۳، ۴ ماه که بازسازی طول خواهد کشید آن هم در فصل سرما زیر چادر نگه داشت.
در این بین برای گرمایش بخاری برقی توزیع شودکه آن هم به سبب مصرف زیاد برق، منطقه گرفتار قطعی برق شود و خانوارهای زلزله زده، ۳ ساعت در دمای منفی ۵ و ۷ درجه زیر چادر بمانند. اساسا این شرایط سازگار و رضایت بخشی نیست.
حرف های آقای رئیسی به عنوان رییس جمهور زمانی موثر خواهد شد که همه نهادهای خدمت رسان هر آنچه که دارند پای کار بیاورند. برای مثال ما شاید نتوانیم در گستره تمامیت مناطق زلزله زده، کانکس داشته باشیم، اما می توانیم برای مناطقی مانند ینگجه که شاید ۵۰ خانه بطور ۱۰۰ درصدی تخریب شده است، کانکس هایی را تدارک ببینیم.

بطور کل ما عادت کرده ایم وقتی بحرانی ایجاد می شود، شلوغش نماییم و بگوییم که مدیریت کرده ایم. هزینه ای که در بحران از بیت المال برای رضایتمندی مردم ایجاد می شود، بیش از هزینه پیش گیری از بحران است. حالا ۳۰۰ میلیارد تومان طبق گفته هلال احمر هزینه چادر شده است. برای غذا ۲۴۰ میلیارد تومان هزینه شده است. برای گرمایش، هزینه منابع انسانی، فرسودگی سیستم هزینه های زیادی شده است.
چه ایرادی دارد این پول را بموقع برای مقاوم سازی هزینه نماییم. چرا به روستاها ورود نمی نماییم و خانه ها را مقاوم سازی نمی کنیم؟ آن هم دقیقا در مناطقی که در شعاع ۵۰ کیلومتری گسل هستند.
نقد من به عنوان نماینده مجلس این است، چرا برای خوی که ۴ ماه در حال لرزیدن بوده است، پایگاه های متمرکز و قدرتمند در حد شهر متوسط برپا نشده است. می توانستیم در ۱۰۰ هکتاری اراضی در جای امن دور از گسل زیر ساخت های لازم مانند آب، برق وگاز ببریم، سکو بسازیم و در وضعیت بحران سریع چادرها را برپا نماییم. نه این که پس از زلزله، ۷ روز بطول بیانجامد تا ۷۰ اسکان اضطراری ایجاد نماییم. حتما ۷ روز برای خدمات رسانی فاصله بسیاری تا خدمات رسانی مطلوب و ایده آل وجود دارد و تاثیر بدی خواهد گذاشت. در فضای رسانه ای می گویند چادر زیادنیاز است، دلیل دارد مردم ۲۰۰ پس لرزه بالای ۲۰۰ ریشتر داشته اند.
وقتی شما می دانید یک سازه ای از بین رفته یا ۳۰ درصد از بین رفته است، پس از پس لرزه آن هم ازبین می رود. ۱۰ زلزله ۴ ریشتری در یک روز پشت هم بیاید آن هم در یک روز؛ حتما سازه ای که ۲۰ تا ۳۰ درصد لطمه دیده است به ۷۰ دردصد لطمه خواهد رسید. مردم بدین سبب می ترسند به خانه بروند و اصرار دارند که به چادر نیاز است.

در پایان برای جمع بندی اگر نکته ای باقی مانده است بفرمایید.
قوانین در رابطه با بحران سازمان های عریض و طویل را جمع کنند. بصورت متمرکز استانهای کشور را شناسایی کنند. برای مثال ۱۰ استان استعداد زلزله خیزی دارد، ۵ استان استعداد سیل دارد. برای ایم موارد در همان مناطق پایگاه منطقه ای قدرتمند ایجاد کنند. که در زمان بحران گرفتار مشکل نشویم.
یک بسته هم است که امروز رونمایی خواهد شد. این پک شامل چادر، چکش، لوازم بحران، مواد غذایی مدت دار، چراغ قوه و لوازم گرمایش است که به هر کدپستی ارسال می شود تا در مواقع بحران تا رسیدن امداد از طرف نهادهای کمک رسانی، خانواده خود چادر را با لوازم برپا کند.
بیشتر بخوانید: گزارش خبرآنلاین از خسارات زلزله در استان آذربایجان غربی ببینید گلایه یک خانواده زلزله زده: با ۵ میلیون تومان پیش چطور خانه ای اجاره کنیم؟
۲۱۲۲۰


منبع:

1401/11/19
12:17:07
0.0 / 5
373
تگهای خبر: حكم , خدمات , دولت , رضایتمندی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳