نماینده مجلس:

دولت با نوسان گیری از قیمت ارز، کسری خودرا جبران میکند اما مردم، زندگی شان را از دست می دهند

دولت با نوسان گیری از قیمت ارز، کسری خودرا جبران میکند اما مردم، زندگی شان را از دست می دهند

به گزارش پارلمان ایران دات کام، ایلنا نوشت: علیرضابیگی اظهار داشت: امروز برخی از تولیدکنندگان ورشکست شده اند و از حوزه تولید کنار کشیده اند. دامدارانی دام های خودشان را سر بریدند. مرغداری هایی جوجه های خودشان را از بین برده اند چونکه نهاده های لازم به دستشان نرسید. این ها فجایعی است که درگذر همه نوسانات درحال رخ دادن است و جبران ناپذیر است، بعد هم دولت تصورش این است که از رهگذر نوسانات قیمت ارز کسری های خودش را جبران کند در صورتیکه مردم زندگی شان را از دست می دهند.



احمد علیرضا بیگی، نماینده تبریز درباره ی اینکه بی ثباتی نرخها در بازار ارز سبب شده است که در آستانه سال نو برخی فروشندگان و تولیدکنندگان بلاتکلیف بمانند و برخی دست به خرید و فروش کالا آن هم در ایام آخر سال نمی زنند، این رفتار چه تاثیری بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت، اظهار داشت: آنچه که تا به امروز اتفاق افتاده محصول دخالت دولت در بازار ارز است و اعلام نمودند دولت به تأسی از دولت های گذشته همان روشی که بارها آزموده و تجربه شده را بهره برده که جواب هم نداده، یعنی با ریختن دلار در بازار دیگ جوشان قیمت ارز را کنترل می کند و از قانون عرضه و تقاضا استفاده می نماید برای اینکه قیمت ارز کنترل شود در صورتیکه این روش جواب نداده است.

بخش هایی از گفت و گوی علیرضابیگی را در ادامه می خوانید:
از دهه هفتاد تا به امروز قریب به ۲۸۰ میلیارد دلار ثروت این کشور را به بهانه کنترل قیمت ارز به این بازار ریخته اند. امروز هم اگر ریختن ارز در بازار اتفاق نیفتد باز هم قیمت سرکش دلار اقتصاد ما را از خودش متاثر خواهدنمود و این هم تمامی ندارد، در صورتیکه تنها راه این است که ما ارزش پایه پولی کشور را تقویت نماییم. آن هم نه به وسیله ریختن دلار در بازار، بلکه باید تولید و نهادهای آنرا تقویت نماییم اما عملاً سیاست های ما امروز در راستای تقویت تولید نیست بلکه با همین شرایطی که هم اکنون اتفاق می افتد، ما شاهد افزایش نرخها هستیم که به ضرر تولید کننده است که از بازار تولید و صنعت خداحافظی می کند و کنار می کشد.
همه اتفاقاتی که در زمینه افزایش اقلام مورد نیاز مردم بطور مثال گوشت رخ داده است و دیگر کالاهایی که مورد نیاز مردم است، قبلاً وقوع اش قابل پیش بینی بود و می شد پیش بینی نمود وقوع چه اتفاقاتی و چه افزایش قیمت هایب فرا می رسد و انتظار این بود که به وسیله تقویت تولید ما مانع از تحمیل چنین گرانی به مردم شویم اما موضوع این است که هم اکنون دولت توانایی خودش را درباب کنترل بازار کالاهای اساسی از دست داده است.
کشاورزان، تولیدکنندگان و دامداران ما و همین طور در زمینه صنعت امید خودشان را از دست دادند و نمی توانند در این شرایط سرپا بایستند و دوام بیاورند.
راهی که وجود دارد واقعی شدن اقتصاد کشور است ما باید بتوانیم دخل و خرج و زندگی مردم را تنظیم نماییم که متاسفانه چون در این جهت توفیق به دست نمی آوریم آن چیزی که اتفاق می افتد این است که بیشتر روی کاغذ داریم به اصطلاح دخل و خرج دولت را تنظیم می نماییم.
در مورد یکی از درآمدهای دولت که بوسیله فروش نفت و میعانات نفتی به دست می آید، گفته می شود بطورمثال ما یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت از قرار هر بشکه ۸۵ دلار خواهیم فروخت و دلار به دست آمده را برمبنای ۲۳ هزار تومان قیمت می گذاریم و بعد در هر کدام از این مولفه ها اگر تغییری رخ داد و ما نتوانستیم یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت بفروشیم و نتوانستیم نفت تولیدی را ۸۵ دلار بفروشیم بر فرض به دلیلی نرخها کاهش پیدا کرد این را کجا جبران می کنیم؟
در محاسبه ارزش دلار جبران می نماییم غافل از اینکه همین موضوع زندگی مردم را متاثر می کند و مردم دیگر همچین قابلیتی ندارند مانند دولت بیایند قیمت دلار را تنظیم کنند آنها ناچارند از قیمت دلار تبعیت کنند و دخل و خرج شان با یکدیگر جور در نمی آید و نتایج وحشتناکی به زندگی مردم تحمیل می کند و تا وقتی که ما اینطور محاسبه می نماییم، حتما نخواهیم توانست اقتصاد کشور را واقعی نماییم و نتیجه اش این نابسامانی است که امروز به وجود آمده است.
امروز برخی از تولیدکنندگان ورشکست شده اند و از حوزه تولید کنار کشیده اند. دامدارانی دام های خودشان را سر بریدند. مرغداری هایی جوجه های خودشان را از بین برده اند چونکه نهاده های لازم به دستشان نرسید.
این ها فجایعی است که درگذر همه نوسانات درحال رخ دادن است و جبران ناپذیر است، بعد هم دولت تصورش این است که از رهگذر نوسانات قیمت ارز کسری های خودش را جبران کند در صورتیکه مردم زندگی شان را از دست می دهند.
اصلاً بنا نیست آدم ها را عوض نماییم و آدم ها در این قضیه مقصر نیستند، این نگرش اقتصادی دولت می باشد که چنین مشکلاتی را به بار می آورد. دولت هم به مفهوم دولتی که هم اکنون روی کار است نیست، بلکه منظور دولت هایی است که تا حالا داشته ایم است؛ بارها گفتم ماشین خراب است اما ما مدام راننده عوض می نماییم تا ماشین راه ببرد.

بیشتر بخوانید:
سقوط آزاد ارزش پول ملی / هر ریال = ۲۶ ده میلیونیوم دلار دولت رئیسی ثبت نمود / رکورد «ابرتورم قیمت غذا» از جنگ جهانی دوم، تاکنون هشدار قالیباف: دشمن بر «معضل اقتصادی» کشور، سوار شده / باید نحوه حکمرانی مان را «تغییر» دهیم هشدار توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت: کاری نکنید؛ فقرا بریزند، کاسه کوزه همه را جمع کنند / من این را دور نمی بینم اعتراض شدید یک روزنامه به «گرانی ها» / نیازی به دشمن خارجی نیست / خودمان با هزینه بیت المال درحال «براندازی» هستیم


منبع:

1402/01/01
14:46:30
0.0 / 5
307
تگهای خبر: حكم , دولت , فروش , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳