احتمال حمایت وزارت ارتباطات دولت رئیسی از فروش فیلترشکن ها به روایت نماینده مجلس

احتمال حمایت وزارت ارتباطات دولت رئیسی از فروش فیلترشکن ها به روایت نماینده مجلس

به گزارش پارلمان ایران دات کام، رویداد ۲۴ تحلیل یک نماینده مجلس از فروش فیلترشکن و فیلتر بودن بسیاری پلت فرم های ارتباطی را منتشر نمود.



محمد وحیدی، نماینده بجنورد و عضو کمیسیون آموزش مجلس، یکی از منتقدان جدی بر عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم است. در همین رابطه مهم ترین بخش های این مصاحبه را می خوانید:

* چندی قبل بنده در یکی از نطق های خود به وزارت ارتباطات تذکر دادم که در کشور، میلیونها نفر در اینترنت جهت استفاده روزمره شان، از فیلترشکن ها استفاده می نمایند و در این میان، افراد زیادی هم کسب و کارشان بر این بستر است و تحت الشعاع شرایط نامساعد کنونی قرار گرفته است.

* استفاده مردم از فیلترشکن ها بسیار پررنگ شده است و اگر وزارت ارتباطات نتواند این فضا را کنترل کند، هزاران میلیارد تومان از جیب مردم به جیب کسانی می رود که اصلاً مشخص نیست وصل به چه افرادی هستند. متاسفانه از مسؤلان هم، فردی یا افرادی پاسخگوی جابجایی این حجم کلان از پول ها نیستند.

* این وضعیت کارت به کارت کردن پول ها به واسطه خرید فیلترشکن ها اگر بنا باشد ادامه داشه باشد، راهی جز پاسخگویی شفاف وزارت ارتباطات نیست. روند کنونی این طور به ذهن متبادر می کند که شاید وزارت ارتباطات پشت افرادی است که فیلترشکن می فروشند.

* استفاده از فیلترشکن ها مخصوصاً برای نوجوانان و جوانان مضر است، چون بسیاری از این افراد را به بخش های غیراخلاقی سوق می دهد. حال باید پرسید این چه مدیریتی است که برای مدیریت فضای مجازی، کاری کرده اند که نه تنها مردم به صورت گسترده از تلگرام، واتس اپ، اینستاگرام و... استفاده می نمایند که حتی به واسطه برخورداری از فیلترشکن ها به دیگر بخش های غیراخلاقی هم کشیده شده اند.

* چرا علیرغم این چالش ها، افرادی که در راس وزارت ارتباطات و شورایعالی فضای مجازی می باشند، به این موضوعات فکر نمی کنند؟ هم اکنون مردم می خواهند مسؤلان صدایشان را بشنود و میتوان از میان راهکارهای خود مردم، راهکار یا راهکارهای منطقی را برگزید.

* بلاتکلیفی بدترین اتفاق برای مردم و نشان دهنده مدیریت ضعیت مسؤلان است. هم اکنون افرادی که گوشی همراه آیفون ۱۴ خریدند، نمی توانند از آن استفاده کنند، چون آقایان یک گوشه نشستند و می گویند این گوشیها رجیستر نشود. حال اگر فردا تکنولوژی به روزتری بیاید، مردم نمی دانند به خاطر این محدودیت ها می توانند به سمت آن بروند یا نه؟

* روزی از وزیر ارتباطات یک سوالی را پرسیدم و ایشان به من گفتند هم اکنون بسیاری از فیلترشکن ها مجانی هستند. در پاسخ به این اظهارنظر آقای وزیر باید بگویم اگر فیلترشکن مجانی هم باشد، در آن محیط، کلی تبلیغات صورت می گیرد که شاید مخالف جریان فرهنگی کشور باشد. مثلا دعوت به مهاجرت دانشجویان که تبلیغات آن روی همین فیلترشکن های مجانی است و از این دست تبلیغات، واقعاً برای کشور نگران کننده است.

* هم اکنون هیچ منطقی برای عملکرد وزارت ارتباطات و تصمیماتی که در این عرصه گرفته می شود، وجود ندارد و حتی آقای وزیر در قسمت مدیریت های همراه اول یا بخش های فضای مجازی، مدیران قوی را هم به کار نگرفته است که هم تصمیمات درست بگیرند و هم نظارت دقیقی داشته باشند.

* اگر بسیاری از افرادی که از فیلترشکن ها استفاده می نمایند، در سال ۵۰۰ هزار تومان در این بخش هزینه کنند، به رقمی تریلیاردی می رسیم. ما باید بدانیم این پول به جیب چه کسانی می رود و اگر این افراد از خود وزارت ارتباطات هستند، خب بدانیم که وزارت خانه از این راه درحال درآمدزایی است و اگر آنها پشت صحنه نیستند، پاسخ منطقی به ما بدهند.

* اگر وزارت ارتباطات تلاش دارد که مردم را دعوت به استفاده از پلت فرم های ایرانی کند، باید آن یکی، دو پلتفرمی که با استقبال مردم روبرو شده را حمایت کند. قرار نیست کلی پلت فرم داخلی که مردم از آنها استقبال نکردند و خدمات خوبی هم نمی دهند، از حمایت های دولتی بهره مند باشند.

* برخی مسؤلان عالی رتبه در ایران از برخی بسترهای فیلترشده مثل اینستاگرام و توییتر استفاده می نمایند. اگر مقرر است در بالاترین سطح تصمیم گرفته شود که این پلت فرم ها فیلتر شود، دیگر این فضا هم نباید برای مسؤلان سفید باشد، ولی وزارت ارتباطات این فضای سفید را در اختیار برخی افراد گذاشته است و این رویکرد سبب شده مردم گرفتار چندگانگی شوند. اگر این فضاها مجاز نمی باشد باید برای همه افراد غیر مجاز باشد و معلوم نیست این افراد چگونه توسط وزارت ارتباطات گزینش شده اند.

* مجلس برای مقابله با این فضای مبهم، باید اطلاعات خویش را دقیق و به روز کند و این مورد بیشتر متوجه نمایندگان کمیسیون های تخصصی مثل کمیسیون فرهنگی است. نمایندگان باید میزان استفاده مردم از اینترنت، فضای مجازی، کسانی که در این بسترها درآمدزایی می کنند و میزان بهره مندی افراد از فیلترشکن ها را بدانند که برپایه این حقیقت ها تصمیم بگیرند یا با رویه های نادرست وزارت ارتباطات، مقابله کنند.

* آقای رئیسی در مورد رفتارهای گذشته وزارت ارتباطات در فضای مجازی، چه قبل از این که رئیس جمهور شوند و چه پس از آن، انتقاد داشتند. حال باید به آقای رئیس جمهور اظهار داشت که وزیر ارتباطات باید سیاست های ایشان را دنبال کند نه سیاست های خودش را در دستور کار قرار دهد. نمی شود وزیر برای گرفتن رای اعتماد از مجلس، قولی دهد و بعد کاری دیگر کند. همه وزرا باید پاسخگوی وعده های خود در روزهای گرفتن رای اعتماد باشند.

بیشتر بخوانید:
میرسلیم: استفاده از فیلترشکن اشکالی ندارد /گشت ارشاد باید باشد /اصلا کاری به فرزندم ندارم

تحقیق و تفحص مجلس از فروش فیلترشکن ها/ برخی برای تماس تصویری فریاد وااسلاما سر دادند
۲۷۲۱۷


1402/06/15
20:09:13
0.0 / 5
338
تگهای خبر: آموزش , خدمات , دولت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱