باستانی مطرح كرد؛

آموزش سلیقه ای سواد رسانه ای یکی از مشکلات امروز است

آموزش سلیقه ای سواد رسانه ای یکی از مشکلات امروز است

به گزارش پارلمان ایران دات کام، نماینده سازمان سواد رسانه ای یونسکو در آسیا و اقیانوسیه اظهار داشت: یکی از اشکالات امروز، آموزش سلیقه ای سواد رسانه ای است و بر این اساس یکی از اهداف ما هم نگارش نظام آموزش سواد رسانه است.



به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از مهر، اولین همایش جهانی «سواد رسانه ای و شادی و نشاط» توسط علیرضا باستانی نماینده سازمان سواد رسانه ای یونسکو در آسیا و اقیانوسیه و مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران (انسان) با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حمایت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی اجرا شد.
علیرضا باستانی نماینده سازمان سواد رسانه ای یونسکو در آسیا و اقیانوسیه در این مراسم اظهار داشت: در مدتی که همایش سواد رسانه ای، شادی و نشاط را برگزار کردیم، حدود ۴۵۰ اثر از کشورهای مختلف به دبیرخانه ارسال شد که فراتر از انتظار ما بود.
وی اضافه کرد: هر ساله از ۲۴ تا ۳۱ اکتبر در کشورهای مختلف دنیا به منظور گرامیداشت هفته جهانی سواد رسانه ای برنامه هایی برگزار می گردد و رویدادهای رسانه ای برای آن در نظر می گیرند.
مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران (انسان) اظهار داشت: از آنجا که سال ۲۰۲۳ اولین سالی بود که بعنوان نماینده سازمان سواد رسانه ای یونسکو در آسیا و اقیانوسیه انتخاب شدم، در اولین گام سعی کردیم ابتکاری به خرج دهیم که نتیجه آن برگزاری اولین همایش «سواد راسانه ای و شادی و نشاط» در گستره جهانی بود. با توجه به این که از شروع این همایش، سکوهای تبلیغاتی نداشتیم اما تعداد آثار دریافتی فراتر از انتظار بود و فکر نمی کردیم این تعداد اثر از کشورهای مختلف دنیا دریافت نماییم.
باستانی اظهار داشت: نتایج به دست آمده برای ما بسیار مهم بود. ما دنبال آثار دریافتی در قسمت های فیلم کوتاه، پادکست، عکس، نقاشی و دل نوشته به زبان های مختلف از سه گروه داوری استفاده کردیم و نتایج بسیار عالی گرفتیم. داوران مسلط به زبان انگلیسی، داوران مسلط به زبان روسی و داورانی مسلط به سایر زبان های آثار دریافت شده در گروههای نخست و دوم داوری همراه ما بودند و جهت بررسی و داوری ماهیت آثار از تعدادی هنرمند برجسته کشور برای همکاری دعوت کردیم چون که زبان هنر بین المللی است.

وی افزود: این نخستین دوره برگزاری همایش شادی و نشاط و اولین طرح مشترک ما با سازمانی در رابطه با یونسکو بود. یکی از مهم ترین اهداف سازمان سواد رسانه ای یونسکو در آسیا و اقیانوسیه اینست که سواد رسانه ای را در کشورهای آسیا و اقیانوسیه گسترش دهد اما رویکرد توسعه پایدار کشورها را در نظر دارد.
نماینده سازمان سواد رسانه ای یونسکو در آسیا و اقیانوسیه در رابطه با ارتباط سواد رسانه ای و شادی و نشاط اظهار داشت: شادی و نشاط به صورت مستقیم به توسعه پایدار هر کشور بازمی گردد. وقتی از شادی و نشاط حرف می زنیم یکی از محورهای اساسی سواد رسانه ای به صلح، عدالت، دمکراسی و برابری برمی گردد و برقراری صلح جهانی مهم ترین مسئله است. برنامه مشخصی برای صلح جهانی در نظر گرفته ایم که امیدواریم این مساله به خوبی رسانه ای شده و پیش رود. امروز هیچ مفهوم مشخصی از واژه صلح در جهان وجود ندارد و برگزاری چنین رویدادی به تثبیت این مفهوم می انجامد. امروز دنیا بشدت به دنبال صلح جهانی است که دراین زمینه بزودی پیشنهادی عرضه خواهیم داد که بعنوان رویداد مهم صلح جهانی قلمداد شود.
باستانی اظهار داشت: در نامه ای هم که از واتیکان دریافت کرده بودم از ما خواسته بودند سازمان روی ۲ مبحث شامل صلح بین الملل متمرکز شود و تیم بین الملل ما چندین سال است برای این منظور برنامه ریزی نموده است. در نشست های گوناگونی که داشتیم روی این مسئله صحبت کردیم. در کمپین های مختلف از سال ۹۹ بر مبنای آن چه که یکی از محورهای اساسی کمپین جهانی مدیا پرو عنوان شده بود، بر آن بودیم که همه سیاستمداران و مردم درک مشخصی از واژگان دمکراسی، آزادی و صلح داشته باشند چون که هیچ مفهوم مشخصی از این واژه ها وجود ندارد. باید تمامی واژگانی که همه از آنها استفاده می نمایند بازتعریف شوند. دمکراسی و تعریفی که از آن بعنوان قرین به آزادی تعبیر می شود متفاوت از هم هستند. ما این مساله ها را در جامعه جهانی مطرح خواهیم کرد. یک مدت زمان ۳ تا ۶ ماهه مهم ترین فعالیت جهانی ما را در طول این مدت دریافت خواهید کرد. دنیا بشدت نیازمند صلح است و تا می توانیم باید آنرا عملی نماییم.
وی اضافه کرد: پیشنهاد مشخصی برای صلح جهانی در نظر گرفته ایم که امیدواریم این مساله به خوبی رسانه ای شده و پیش رود. امروز هیچ مفهوم مشخصی از واژه صلح در جهان وجود ندارد که برگزاری چنین رویدادی به تثبیت این مفهوم می انجامد. امروز دنیا بشدت به دنبال صلح جهانی است که دراین زمینه بزودی اقداماتی انجام خواهیم داد. متأسفانه تعریف دقیقی از سواد رسانه ای در جوامع مختلف دنیا عرضه نشده است. سواد رسانه ای یکی دیگر از سواد قرن جدید است. نفس واژه سواد به معنای مهارت ها و دانش ها در کنار یکدیگر است. باید بدانیم که رسانه هم امروز بازتعریف شده و «انسان هوشمند صاحب اندیشه» رسانه است. امروز رسانه بر انسان اطلاق می شود نه چیز دیگر.
مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران (انسان) با اشاره به تعریف سواد رسانه ای اظهار داشت: سواد رسانه ای مجموعه ای از دانش ها و مهارت هایی است که منجر به خودشناسی و دگرشناسی می شود. سواد رسانه ای حاوی سواد اطلاعاتی هم است و به تنهایی تأثیرگذار نیست و باید در آن اندیشه های انتقادی وجود داشته باشد. سواد رسانه ای به جامعه پذیری بازمی گردد. در سواد رسانه ای آحاد افراد در جوامع مختلف حق ندارند به خود فکر کنند و سواد رسانه ای به دنبال چاره برای جوامع است. بنابراین سواد رسانه ای به دنبال توسعه پایدار در جوامع است که این توسعه منوط به دارا بودن جامعه و شهروند خوب است. امروز افراد باید در تمامی امور جامعه خود مشارکت پذیر و پاسخگو باشند. درصورتیکه چنین المان هایی در جوامع وجود داشته باشد، این جامعه دارای نشاط و شادی است.
باستانی اظهار داشت: شهروند خوب شهروند ستیزه جو نیست و به دنبال منفعت جامعه است. چنین شهروندی شادی و نشاط دارد و می تواند در تصمیم گیری های جامعه مشارکت کند. سواد رسانه ای ژست نیست و لازمه عصر حاضر است. ما باید به این یقین برسیم که اگر سواد رسانه ای نداشته باشیم با مشکلات فراوانی مواجه خواهیم شد. برای توسعه سواد رسانه ای باید تعریف مشخصی از آن داشته باشیم. یکی از اشکالات امروز، آموزش سلیقه ای سواد رسانه ای است و بر این اساس یکی از اهداف ما نگارش نظام آموزشی سواد رسانه است. همینطور تدوین نظام آموزشی جهانی سواد رسانه ای هم از اهداف مهم ماست که درحال پیگیری آن هستیم. امروز سیاست نظام سلطه اینست که مدعی همه چیز همچون دموکراسی، حقوق بشر و... است اما هیچ گام مؤثری دراین زمینه برنداشته است. در انتها داوری های «نخستین همایش جهانی سواد رسانه ای و شادی و نشاط»، تعداد ۲۴ اثر از کشورهای مختلف بعنوان آثار برتر انتخاب شدند. طی شش ماه آتی نخستین نظام آموزشی ما در حوزه سواد رسانه ای به جامعه جهانی عرضه می شود و همینطور به دنبال این هستیم که اولین مدرسه بین المللی جهانی سواد رسانه ای را پایه گذاری نماییم.
وی اضافه کرد: تندیس و لوگوی ویژه این همایش با نظر مثبت همکارانMIL و با بهره گیری از هوش مصنوعی طراحی شد که اکنون در اختیار ما قرار دارد. در تقویم جهانی هفته ای به نام هفته شادی و نشاط نداریم و دراین زمینه هم امیدواریم بتوانیم به پیشنهاد ایران جهانی سازی هفته نشاط را در تقویم یونسکو پیگیری نماییم. با رایزنی های انجام شده، آثار برتر در همایش در سایت MIL به معرض نمایش گذاشته می شود و به هر یک از آثار برتر در هر رشته هم دیپلم افتخار و جوایز ویژه اعطا می شود.
در ادامه این مراسم جعفری ملک رئیس مرکز هماهنگی های فرهنگی گفتگوی همکاری آسیا اظهار داشت: در سال ۲۰۰۲ کشور تایلند پیشنهاد نمود تا مجمعی در آسیا شکل گیرد تا کشورها با گفتگو مسائل خویش را پیگیری کنند. هم اکنون ۳۵ کشور عضو این مجمع بوده و اساس این مجمع هم گفتگو محور است و هر کشوری که در آن پیشنهادی عرضه نماید، باید اجرای آنرا بر عهده گیرد. در سال ۱۳۹۰ اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای عضو مجمع تشکیل شد و ۱۶ برنامه پیشنهادی ایران در این اجلاس مصوب شد که این پیشنهادات در اجلاس وزرای امور خارجه مجمع هم به تصویب ۳۳ کشور رسید.
وی اضافه کرد: در امتداد هماهنگی برای اجرای این برنامه ها تصمیم گرفتیم که با سازمان های بین المللی که در ایران هستند همکاری نماییم که دراین زمینه میتوان به سازمان های MIL، سازمان میراث ناملموس بشری یونسکو و … اشاره نمود و اولین برنامه ای که منجر به نتیجه شد، اولین همایش جهانی سواد رسانه ای و نشاط و شادی بود که آثار خوبی به آن عرضه شد که بعد از ارزیابی نتایج پایانی مشخص شد. جوایز و هدایای این همایش از راه رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف و یا سفرای کشورها به دست برگزیدگان خواهد رسید.
در پایان برگزاری این مراسم، بیانیه هیأت داوران همایش از جانب داوود ضامنی، مسؤول هیأت داوران همایش سواد رسانه ای، شادی و نشاط قرایت شد.

1402/12/02
08:15:18
0.0 / 5
218
تگهای خبر: آموزش , برنامه , تصویب , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱