كدام نمایندگان مجلس با تصمیم نظام درباره قیمت بنزین مخالفت كردند؟

كدام نمایندگان مجلس با تصمیم نظام درباره قیمت بنزین مخالفت كردند؟

پارلمان ایران دات كام: مصوبه سران قوا برای سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، بهانه دلواپسان برای حمله باردیگر به دولت شد.



به گزارش پارلمان ایران دات كام به نقل از خبر آنلاین، «براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از ساعت صفر بامدادان (۲۴ آبان) سهمیه بندی بنزین برای همه وسایل نقلیه بنزین سوز به شرح زیر است...»، این جمله ای ابتدایی اطلاعیه ای بود كه شركت ملی پخش فراورده های نفتی درباره خبر سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین آورده بود.
جمله ای كه حكایت از آن داشت كه این تصمیم كه ذیل جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا گرفته شده نه تصمیم یك قوه و مشخصا دولت كه تصمیم كلیت نظام در بحث مدیریت مصرف سوخت است.
با این وجود اما به مانند همیشه بعضی از مخالفان دولت و دلواپسان همیشگی تلاش كردند با نادیده گرفتن این مهم، افزایش قیمت بنزین را تصمیم دولت اعلام كنند و بهانه ای برای حمله به دولت برای خود دست و پا كنند.
تریبون های نماز جمعه حامی طرح مدیریت مصرف سوخت
این درحالیست كه تریبون های نمازجمعه كه چند ساعت پس از اجرای این تصمیم باز شده بود به خوبی نشان می داد كه ائمه جمعه از تصمیم سران نظام به خوبی آگاهند و از این تصمیم نظام حمایت كردند و البته در كنار آن هم سفارش ها و تذكراتی به دولت، مجلس و قوه قضائیه درباره گرانی كالاها داشتند.
آیت الله امامی كاشانی در خطبه های نماز جمعه تهران در این زمینه اظهار داشت: آن طوری كه به من توضیح دادند درباره مسئله بنزین، دولت و مجلس و همان فرهیختگانی كه مربوط به مسائل اقتصادی هستند، تصمیم گرفته اند. باید به اجرای این طرح توجه كرد، باید دقت و نظارت كرد.
وی اضافه كرد: علاوه بر نظارت و اجرا باید به آن كسی كه كالا می فروشد اظهار داشت كه چه ربطی دارد اگر بنزین گران گردید آن كالاها هم باید گران شود؛ باید انصاف باشد. آنهایی كه مساله بنزین را مطرح می كنند در واقع یك مساله اقتصادی را تصویر می كنند، بدین سبب اجرای آن مهمست و نباید بروند دنبال اینكه اگر بنزین گران گردید، بقیه كالاها هم گران شود و بعد بحران درست كنند؛ باید انصاف داشت.
سید مصطفی آل هاشم، امام جمعه تبریز نیز درباره اصلاح قیمت بنزین از تریبون نماز جمعه اظهار داشت: دولت با تعیین تكلیف یارانه ها و سبد كالای بیشتر از ۱۸ میلیون خانوار، درباب مشكلات معیشتی و خدمات درمانی اقشار لطمه پذیر تدبیری بیندیشد و با تدبیر و مدیریت جدی عواید حاصل از افزایش قیمت را صرف رونق اقتصادی و تولید ملی و تقویت زیرساخت ها كند. مراقب باشید از ریخت و پاش ها جلوگیری شده و این اقدام سبب شكوفایی اقتصادی شود.
دلواپسان بهانه جدید برای حمله به دولت یافتند
با این وجود اما از روز گذشته آتش انتقادات شعله ور تر شد و حتی كار به خط و نشان كشیدن برای دولت با طرح سه فوریتی هم رسید. آنچنان كه حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده نزدیك به جبهه پایداری در واكنش به طرح سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، با انتقاد از دولت اظهار داشت: دولت بدون در نظر گرفتن معیشت مردم قیمت بنزین را افزایش داده در صورتیكه مجلس مخالف این تصمیم است. وی هم چنین آگاهی داده بود كه نمایندگان طرح سه فوریتی تهیه كرده تا قیمت بنزین به حالت قبل برگردانند. طرحی كه به ادعای او به امضای ۶۰ نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود و مجتبی ذوالنوری، رئیس كمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم جزو امضاكنندگان آن بود.
طرح سه فوریتی چه می گوید؟
طرح های سه فوریتی كه به ندرت مجلس به استفاده از این ابزار قانونی و نظارتی ورود می كند، در شرایط كاملا اضطراری و حیاتی و برای مقابله سریع با خسارت حتمی قابلیت استفاده دارد. سوال اینجاست كه این تصمیم كلان نظام چه حالت اضطراری و حیاتی داشت كه تندروهای منتقد دولت با عجله به سراغ آن بروند؟ حامیان پشت پرده این طرف آیا واقعا نمی دانستند كه تصمیمی به این مهمی بدون هماهنگ با دیگر قوا از طرف دولت قابلیت اجرا نخواهد یافت؟ آیا دلیلی جز نگاه سیاسی و انتخاباتی پشت پرده این رجوع عجولانه به طرح سه فوریتی بود؟
رهبر انقلاب قاطعانه تصمیم سران قوا حمایت كردند
نسبت دادن این تصمیم بزرگ به دولت، یك روز بیشتر دوام نداشت و بامداد امروز رهبر انقلاب با پشتیبانی از این طرح، اعلام نمودند كه تصمیم سهیمه بندی و افزایش قیمت بنزین، تصمیم سران نظام بوده و با كار كارشناسی انجام شده است و از این طرح حمایت خواهند كرد.
مقام معظم رهبری در قسمتی از سخنان خود در جلسه خارج فقه فرمودند: «در این یكی دو روز خب یك حوادثی به دنبال مصوبه ی سران كشور، سران قوا اتفاق افتاد؛ روز گذشته، دیشب، پریشب، در بعضی از شهرهای كشور، و متأسفانه مشكلاتی هم درست شد، تعدادی جان باختند و مراكزی تخریب شد، از این كارها هم شد در این یكی دو روزه. چند نكته را باید توجه داشت؛ اولاً وقتی یك چیزی مصوبه ی سران كشور هست، آدم باید با چشم خوشبینی به او نگاه كند، بنده در این قضیه سررشته ندارم یعنی تخصص این كار را ندارم، گفتم هم به آقایان؛ گفتم من چون نظرات كارشناس ها هم در این قضیه ی بنزین مختلف است، بعضی ها آنرا لازم و واجب میدانند بعضی ها مضر میدانند، بدین سبب من هم كه صاحبنظر نیستم در این قضایا؛ گفتم من صاحبنظر نیستم لكن اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند من حمایت می كنم. من این را گفتم، حمایت هم می كنم. سران قوایند، نشستند با پشتوانه ی كارشناسی یك تصمیمی برای كشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم؛ این یك نكته».
پس از سخنان رهبر انقلاب بود كه نمایندگان مجلس از تصمیم خود عقب نشینی كردند و طرح سه فوریتی نمایندگان برای توقف افزایش قیمت بنزین اعلام وصول نشد و از دستور كار مجلس خارج شد.
2727



منبع:

1398/08/27
14:40:36
5.0 / 5
5045
تگهای خبر: حامی , خدمات , دولت , رهبری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴