دكه نشریات؛

شماره هشتم سوره با گزارشی از طوفان الاقصی منتشر گردید

شماره هشتم سوره با گزارشی از طوفان الاقصی منتشر گردید

به گزارش پارلمان ایران دات کام، شماره هشتم ماهنامه سوره با گزارشی از اتفاقات طوفان الاقصی منتشر گردید و روی دکه نشریات آمد.



به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از مهر، شماره هشتم ماهنامه سوره اخیرا با گزارش هایی از طوفان الاقصی، بازگشت غرب آسیا به نظم دینی و روایتی از ملاقات با چهار زن لبنانی انتشار یافته است.
در بخش سرمقاله این مجله مطلبی با عنوان انسان، عزم، جغرافیا (فلسطین؛ نقطه تعیین کننده جغرافیای جدید جهان)، در قسمت آوردگاه مطلبی با عنوان افسانه لیبرالیسم منزه (پاسخی به سرمقاله شماره ۱۲ مجله آگاهی نو با عنوان لیبرالیسم ضد صهیونیسم)، در قسمت گفتار مطلبی با عنوان نطق شهید (گفتارهایی در تحلیل آخرین سخنرانی شهید سلیمانی)، در قسمت گزارش ویژه مطلبی با عنوان طوفان الاقصی، بازگشت غرب آسیا به نظم دینی (طوفان الاقصی؛ طلیعه جنگ جهانی سوم)، در قسمت دیدگاه مطالبی با عناوینی همچون شکست هژمونی لیبرال (شکست اسرائیل، آغاز نظم تازه در جهان) و لیبرالیسم؛ ابزار نظری صهیونیسم (اسراییل، شر مطلقی که تعیین دولتی لیبرالیسم است) انتشار یافته است.
از دیگر مطالب منتشره این شماره سوره میتوان به مطلبی با عنوان شرح لحظه های تاریخی در قسمت «آن»، مطلبی با عنوان حاج قاسم، پل است (گفت و گو با موسی نجفی) در قسمت پرسش مطلبی با عنوان می دید، می نوشت، می جنگید (میزگردی در رابطه با جلال آل احمد و دشمنانش) در قسمت گعده مطلبی با عنوان و کلمه زندگی بود (روایتی از ملاقات با چهار زن لبنانی) در قسمت جبهه مقاومت، مطلبی با عنوان امت گرایی قبل از ۵۷( چرا فلسطین همواره مسأله ایران بوده است) اشاره نمود.
در بخش هنر هم مطلبی با عنوان کرمان، قلب تپنده پویانمایی ایران (روایتی از گروه انیمیشن سازی فراسوی ابعاد)، در قسمت کلمه مطلبی با عنوان خون بیت (یادی از شاعران شهید جنگ غزه)، در قسمت نگار مطالبی با عناوینی همچون شاهدان شهر (یادی از هنرمندان تجسمی شهید جنگ غزه)، هنر آواره سازی (گزارشی از آثار نمایشگاه کاریکاتور آمریکای لاتین)، در قسمت آینه جادو مطالبی با عناوینی همچون من اهل فلسطینم (مرور پویانمایی هایی با مبحث فلسطین)؛ زندگی مرد جنگی (درباره سریال عاشورای هادی حجازی فرد) و مطلب ملی، آن گاه جهانی (درباره انیمیشن بچه زرنگ)، خون شویی (درباره مستند من تلاش می کنم فراموش نکنم)، در قسمت بایگانی مطلبی با عنوان تهاجم فرهنگی ما به غرب (بازخوانی گفت وگوی سوره با رضا برجی)، در قسمت بن یاد مطلبی با عنوان جهادنامه خمینی (جنگ و صلح در نگاه امام خمینی) انتشار یافته است.
نقد کتاب های متاساز اسرائیل، آن شب در دوحه، سرگذشت فلسطین، سنگ، کاغذ، گلوله از دیگر مطالب این شماره سوره هستند. در بخشی از این مجله می خوانیم:
هنگامی که به گرافیک فلسطینی یا شعر فلسطین فکر می نماییم، صدها اثر از ده ها هنرمند به یادمان می آید. مثلا در کارتون و کاریکاتور فلسطین هنرمند برجسته ناجی العلی شخصیتی همچون حنظله را خلق کرده که تبدیل به نماد کودکان فلسطینی شده است.
در شعر فلسطین هم ما شاعران همچون محمود درویش را داریم که تا نامش به میان می آید، اشعاری مانند این شعر از او به ذهن می رسد: اگر از غزه پرسیدند، بگو: در آن شهیدی است که شهیدش تیمارش می کند و شهیدی به تصویرش می کشد و شهیدی تشییعش می کند و شهیدی بر آن نماز می گذارد.
درباره انیمیشن فلسطین اما قضیه کمی متفاوت می باشد. وقتی کمی از ذهن مان انیمیشن هایی در رابطه با غزه را سراغ می گیریم، به ندرت مصادیقی را پیدا می کنم. حتی هنگامی هم که در اینترنت و به زبان های مختلف انیمیشن برای فلسطین یا انیمیشن فلسطین را جست و جو کنید با نتایج دلگرم کننده ای روبرو نخواهید شد. به غیر از یک یا دو انیمیشن خوب، باقی نتایج جست و جو صرفا آثاری در سطح مبتدی و با تکنیک ساده پویانمایی است که در آنها صرفا از ظرفیت انیمیشن به سبب ساده سازی فهم برخی مطالب در چارچوب کارهایی همچون موشن اینفوگرافیک استفاده شده است.
شماره هشتم ماهنامه سوره با ۱۳۵ صفحه و بهای ۹۰ هزار تومان انتشار یافته است.


منبع:

1402/11/09
09:22:20
0.0 / 5
272
تگهای خبر: دولت , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲