با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱؛ زنگنه تشریح كرد

وظایف مجلس و دولت برای برای پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان

وظایف مجلس و دولت برای برای پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان

به گزارش پارلمان ایران دات کام خراسان رضوی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: وظیفه دولت و مجلس هم علاوه بر رفع این موانعی که پیش پای شرکتهای دانش بنیان وجود دارد، تدوین سیاست های تشویقی برای کارخانجات و صنایعی است که به سمت استفاده از دانش و فناوری حرکت می کنند.


محسن زنگنه در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به شعار سال جاری، اظهار نمود: یکی از اشکالات اساسی ما این است که تولید داخلی ما، قابلیت رقابت با محصولات مشابه خارجی را ندارد، چونکه بهره وری ما در عرصه تولید پایین و هزینه تولید کالا در کشور ما زیاد است. همینطور کالاهای تولیدی ما کیفیت لازم و دیگر مزیت های رقابت پذیری را هم ندارند. علت این مشکل هم این است که با وجود ظرفیت های خوب علمی در کشورمان، آنها را در خدمت تولید قرار نداده ایم.
وی افزود: ما هم اکنون دو جزیره داریم، یکی جزیره تولید و دیگری جزیره ظرفیت های دانش بنیان. متاسفانه این دو جزیره به هم اتصال ندارند و باوجود این که در حوزه های علمی رتبه های جهانی بسیار خوبی داریم و متخصصین ما هر ساله هزاران مقاله علمی را در معتبرترین مجلات بین المللی منتشر می کنند، اما این دانش و فناوری نتوانسته در تولید ما نقش آفرینی کند. بنابراین حالا بعنوان مثال می بینیم باوجود این که متخصصان کشورمان توانسته اند به فناوری های بالایی در حوزه کشاورزی دست یابند، اما هنوز ما در کشور کشاورزی سنتی را دنبال می نماییم و این سبب شده است خیلی از محصولات زراعی ما قابلیت عرضه در بازارهای جهانی را نداشته باشد.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس همینطور به وجود زمین زراعی مرغوب و منابع آبی مناسب در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: باوجود دارا بودن چنین منابعی، باز هم به علت عدم استفاده از ظرفیت های علمی در حوزه کشاورزی و آبخیزداری، نتوانسته ایم حتی نسبت به کشورهایی که زمین و منابع آبی کمتری از ما دارند، در تولید محصولات کشاورزی مزیت داشته باشیم.
زنگنه بیان نمود: سال جاری رهبری در فرمایشات خود به این خلاء اشاره و بر ضرورت استفاده از ظرفیت های علمی در تولید تاکید نمودند. قرار دادن ظرفیت های دانش بنیان در اختیار تولید، منجر به افزایش بهره وری، تولید ثروت ملی و رقابت پذیر شدن محصولاتمان و در نهایت کاهش واردات، افزایش صادرات، بهبود تراز تجاری کشور و ثبات بازار ارز خواهد شد. همینطور رهبر انقلاب در شعار سال جاری به اشتغال آفرینی هم اشاره کردند. ما باید در راهبردهای صنعتی خود، بیشتر به صنایعی دقت کنیم که می توانند اشتغال بیشتری ایجاد کنند.
وی با اشاره به اینکه حوزه دانش بنیان و فناوری دو مشکل اصلی دارد که ما باید سال جاری برای حل آنها تلاش نماییم، اظهار داشت: مشکل اول در ارتباط با تأمین سرمایه برای انجام تحقیق و پژوهش است. مهم ترین مشکل شرکت هایی که در مرحله تحقیق و پژوهش هستند، تأمین سرمایه است؛ چونکه این شرکت ها high risk هستند ریسک سرمایه گذاری در آنها بالاست. یعنی امکان دارد در این شرکت ها میلیاردها تومان برای انجام یک کار تحقیقی و پژوهشی هزینه شود، اما در نهایت به نتیجه ای نرسد. بنابراین در دنیا کارخانه های بزرگ، بخشی از منابع مالی خویش را به حوزه مطالعات high risk اختصاص می دهند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه بعد از به نتیجه رسیدن تحقیقات، تجاری سازی آنها مشکل دوم است، اظهار داشت: در اینجا هم نیاز است کارخانه ها اعتماد و برای تجاری سازی محصولات شرکتهای دانش بنیان اقدام نمایند. وظیفه دولت و مجلس هم علاوه بر رفع این موانعی که پیش پای شرکتهای دانش بنیان وجود دارد، تدوین سیاست های تشویقی برای کارخانجات و صنایعی است که به سمت استفاده از دانش و فناوری حرکت می کنند. مثلاً ما سال جاری در تبصره ۱۸ قانون بودجه بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع برای اعطاء تسهیلات به بخش تولید قرار داده ایم و دولت می تواند در آئین نامه ای که می خواهد برای تبصره ۱۸ بنویسد، یکی از شاخص ها برای اعطاء تسهیلات را توجه تولیدکنندگان به شرکتهای دانش بنیان قرار دهد.
زنگنه افزود: همینطور دیگر وظیفه مجلس و دولت ایجاد مشوق هایی برای صادرات فناوری و خدمات مهندسی به خارج از کشور است که می تواند منابع ارزی سرشاری را برای کشور فراهم آورد. بعلاوه ایجاد بسته های تشویقی برای پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان هم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و در این راستا، یکی از بهترین اقدامات تقنینی مجلس در سال گذشته، تصویب قانون پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان بود و ما بسیار خوشنودیم که یک سال قبل از آنکه رهبر انقلاب بر بحث دانش بنیان بعنوان شعار سال تاکید کنند، کلیات این قانون در اولین نشست مجلس در سال ۱۴۰۰ تصویب گردید و کمیسیون های مرتبط چندین ماه بر روی آن کار کردند و در نهایت در بهمن ماه در صحن مجلس تصویب گردید و ایرادات شورای نگهبان هم برطرف شد و در ابتداء سال ۱۴۰۱ این قانون توسط رئیس مجلس ابلاغ خواهد گردید که مهم ترین اقدام در جهت پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان خواهد بود.





منبع:

1401/01/02
19:05:02
0.0 / 5
385
تگهای خبر: ابلاغ , برنامه , تصویب , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴