تقی پور:

استقلال در فناوری فضایی به معنای قطع رابطه با دنیا نیست

استقلال در فناوری فضایی به معنای قطع رابطه با دنیا نیست

به گزارش پارلمان ایران دات کام، یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «برقراری توازن و تعادل میان پیشرفت در صنعت فضایی با اتکا به توان داخل و رفع نیازهای ضروری از خارج وظیفه حاکمیت است»، اظهار داشت: وقتی امروز درحال تأمین ظرفیت های بسیار در داخل کشور هستیم به این معناست که اراده کشور، استقلال در فناوری فضایی است و این استقلال هم به معنای قطع رابطه با دنیا نیست.



رضا تقی پور در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به برنامه ریزی های کشور در زمینه فعالیتهای فضایی اظهار نمود: در حوزه فعالیتهای فضایی دو مبحث مختلف وجود دارد؛ یکی مبحث فناوری و تکنولوژی های داخلی است که ما یک برنامه مشخص برای آن داریم و به دنبال توسعه آن و دستیابی به خودکفایی هستیم و حتی به دنبال آن هستیم تا امکان صادرات این خدمات را به کشورهای دیگر فراهم نماییم.

وی اضافه کرد: مبحث و محور دیگر فعالیتهای فضایی کاربردهای خدمات فضایی است. مانند هر حوزه ای امکان دارد ما از یک درصد تا صد درصد یک تکنولوژی را در داخل کشور خود داشته باشیم؛ مثلا در حوزه خودروسازی ما توان تولید کلاس هایی از خودرو ها را داریم اما وقتی مبحث بنز و بی ام و مطرح می شود، بنا به هر علتی شامل این که آیا تکنولوژی آنرا داریم یا نه و این که آیا صرفه اقتصادی دارد یا خیر فعلا وارد تولید در این کلاس نمی شویم و نیاز خویش را از راه واردات برطرف می نماییم.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس ضمن اشاره به پرتاب ماهواره خیام و مشارکت ایران و روسیه در ساخت و پرتاب آن اظهار داشت: در مبحث ماهواره خیام بیشتر هدف توسعه کاربردها بود و بر آن اساس، این روش کار مشترک با خارجی ها انتخاب گردید. به تعبیر روشن تر ممکن بود و هست که اگر ما هدف گذاری نماییم، ۵ یا ۱۰ سال دیگر بتوانیم خودمان این ماهواره را تولید نماییم ولی هم اکنون وقت انتخاب بین اینست که امروز این ماهواره را بخریم و کارمان را راه بیندازیم چون کاربرد آن برای ما مهم می باشد و نمی توانیم صبر نماییم تا خودمان تولید نماییم یا این که صبر نماییم.
بیشتر بخوانید: ماهواره "خیام" با ماهواره بر سایوز روسی به فضا پرتاب شد سازمان فضایی ایران: همکاری با کشورهای پیشرو در صنعت فضایی جهان ادامه خواهد یافت
تقی پور تصریح کرد: امروز شاهد توسعه تکنولوژی فضایی در کشور هستیم و حتی در بخش خصوصی هم توانمندی های بالایی وجود دارد.

تقی پور با تکیه بر این که برقراری توازن و تعادل میان پیشرفت در صنعت فضایی با اتکا به توان داخل و رفع نیازهای ضروری از خارج وظیفه حاکمیت است، اظهار نمود: امروز اعتقاد ما اینست که نباید کلاً ورود خودرو را ممنوع نماییم و از آن سمت هم نباید واردات خودرو کلاً آزاد باشد؛ به نظرم این نکته در صنعت فضایی هم وجود دارد؛ از سال ۸۷ که در سازمان فضایی بودم ما برنامه ۱۰ ساله را تدوین کردیم که طبیعتاً هم اکنون زمان آن به پایان رسیده و برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی کشور تدوین شده است؛ اساسا این هماهنگی، توازن و تعادل در این برنامه دیده شده است.

وی تصریح کرد: ممنوعیت کامل واردات و خرید در حوزه فضایی ما را از دنیا جدا می کند و از تبادل دانش و فناوری با دنیا عقب می مانیم در عین حال هم نباید مانند کشورهایی که اعتقادی به صنعت داخلی ندارد و فقط به دنبال خرید هستند، عمل نماییم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وقتی امروز درحال تأمین ظرفیت های بسیار در داخل کشور هستیم به این معناست که اراده کشور، استقلال در فناوری فضایی است و این استقلال هم به معنای قطع رابطه با دنیا نیست.





منبع:

1401/06/21
14:16:26
0.0 / 5
459
تگهای خبر: برنامه , خدمات , طرح , مجلس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵