چرا شورایعالی میراث فرهنگی و گردشگری جلسه ندارد؟

چرا شورایعالی میراث فرهنگی و گردشگری جلسه ندارد؟

به گزارش پارلمان ایران دات كام محمدحسین ایمانی خوشخو، یكی از اعضای شورایعالی میراث فرهنگی و گردشگری می گوید: صنعت توریسم از ویروس كرونا خسارت زیادی دیده و وضعیت آن اقتضا می كند این شورا سریع تر تشكیل جلسه دهد تا سیاست های كلی و حمایتی را دنبال كند.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از ایسنا، شورایعالی میراث فرهنگی و گردشگری آخرین بار آذرماه سال ۱۳۹۸ تشکیل جلسه داد، یعنی حدود ۹ ماه پیش و درست در زمانی که صنعت توریسم کشور با گرانی بنزین روبرو شده و در آستانه کاهش حجم سفرهای داخلی قرار گرفته بود. ریاست آن جلسه را معاون رئیس جمهور به عهده داشت و سه مصوبه هم خروجی آن بود: ۱- تصویب لیست ۲۱ مجموعه ملی برای اداره و نگهداری به صورت هیأت امنایی در اجرای ماده ۵ قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده مذکور. ۲- تائید برنامه جامع مدیریت بحران بازارهای تاریخی و تأمین تجهیزات و ساماندهی تاسیسات شهری و روستایی پرارزش در مقابل حوادث و مخاطرات بطئی و محیطی. ۳- اصلاح عنوان و موادی از آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی نرخ گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر فعالیت آنها.
این شورا بر مبنای ماده ۳ قانونِ تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب مجلس در سال ۱۳۸۲ بوجود آمد که ریاست آن به رئیس جمهور محول شده است، اما در بیشتر مواقع شورا با حضور معاون رئیس جمهور تشکیل جلسه می دهد. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دبیر این شورا است و عالی ترین مقام ها در وزارتخانه های کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقتصاد و دارایی، خارجه، راه و شهرسازی، علوم و تحقیقات، و آموزش و پرورش و سازمان های صدا و سیما، برنامه و بودجه و حفاظت محیط زیست اعضای حقوقی آن هستند. شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سه عضو حقیقی هم دارد که با حکم رئیس جمهور انتخاب می شوند. مجلس هم یک عضو ناظر در این شورا دارد که اخیرا انتخاب شده است. اصلی ترین وظایف شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصویب سیاست ها، خط مشی و برنامه های راهبردی و کلان در این سه حوزه و جلب هماهنگی، همکاری و حمایت بخش های دولتی و خصوصی است.
با وجود چنین جایگاهی، شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تا کنون منظم و پیوسته تشکیل جلسه نداده و چه بسا غیبت های طولانی چندساله هم داشته است. در سال ۱۳۹۸ با وجود تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه و تحولات داخلی و بحران های بین المللی، این شورا فقط یک مرتبه در سطح کلان تشکیل جلسه داد. طبق اظهارات ناظر پیشین مجلس، این شورا در فاصله سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ هیچگاه جلسه ای نداشت.
محمدحسین ایمانی خوشخو، یکی از اعضای شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که به ضرورتِ تشکیل جلسه در وضعیت موجود اعتقاد دارد، درباره کارآمدی شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بحران اخیر که هر سه حوزه را تحت تأثیر قرار داده است، به ایسنا اظهار داشت: گردشگری لطمه های سنگینی از کووید ۱۹ دیده است، شاید لازم باشد این شورا با عنایت به جایگاه و ترکیب اعضایی که دارد سریع تر تشکیل گردد. به هر حال یک حمایت بالاسری به حساب می آید، به خصوص آن که وزارتخانه ها و سازمان های دیگر عضو آن هستند و می توان از چنین ظرفیتی در سیاستگذاری ها و جلب حمایت ها بهره برد و به چاره هایی رسید.
او تصریح کرد: شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جایگاه مهمی دارد و باید از آن استفاده شود، می تواند حمایت کننده باشد و سیاستگذاری های تشویقی داشته باشد. به هر حال در شرایط موجود باید از همه توانمندی ها و ظرفیت بخش ها برای جبران خسارت ها و جلب حمایت ها استفاده نمود.
میزان خسارت واردشده از ویروس کرونا به صنعت توریسم ایران تا مردادماه بنابر اعلام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ۱۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. پیشبینی علی اصغر مونسان بر این است که بیکاری نگرانکننده ای در انتظار صنعت گردشگری می باشد. دست اندرکاران و متولیان گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی، تا کنون جلسانی را با معاون اول رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی مجلس داشته و پیشنهادهایی را برای اصلاح بسته حمایتی دولت، جبران بخشی از خسارت های کرونا همچون اختصاص وام با سود تک رقمی، بخشش مالیاتی و تعویق اقساط تسهیلات بانکی به مدت یک سال مطرح کرده اند که هنوز پذیرفته نشده است.




منبع:

1399/06/10
17:32:59
5.0 / 5
1987
تگهای خبر: تصویب , حكم , دولت , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵