روز دانشجو و همان همیشگی؛

دانشگاه در رخوت و ركود

دانشگاه در رخوت و ركود

پارلمان ایران دات کام: البرز استاد دانشگاه تهران و نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دانشگاه در یک دهه اخیر از شتاب دهه های قبل تر در حوزه های علمی، فناوری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فاصله گرفته است.



علیرضا عباسی، در گفت و گو با ایسنا، ضمن تبریک ۱۶ آذر روز دانشجو، این قشر را بیدار و هوشمند توصیف کرد و اظهار داشت: دانشجوی امروز اگر می خواهد برای کشور خود مفید باشد، باید طالب علم بودن را برای خود فرضیه واجب بداند و درعین حال متعهد هم باشد. یکی بدون دیگری یا عالم بی پروا تربیت خواهدنمود یا جاهل کم خرد. ماحصل چنین تفکر و گفتمانی است که دانشمندانی چون شهید دکتر فخری زاده و دیگر شهدای هسته ای را تربیت کرده و به جامعه تحویل می دهد.

عباسی با اشاره نقش اثرگذار دانشجو در جامعه خصوصاً در موضوعات اجتماعی و سیاسی، اضافه کرد: تشکل ها، انجمن ها و گروه های فعال دانشجویی برای جامعه مفید و موثراند. آنها در خلال از مسائل به صورت فعال و گاها متراکم حضور دارند اما در میان عوامل و بازیگران موثر و جریان ساز در جامعه، در هر دو حوزه اجتماعی و سیاسی به صورت مقطعی و موردی وارد می شوند.

سیر پیشرفت دانشجو بعد از انقلاب اسلامی

وی با اشاره به عملکرد ضعیف دولت در به کارگیری دانشجویان در حوزه های مختلف افزود: بااینکه در سالهای بعد از انقلاب و خصوصاً دو دهه نخست، دانشگاه و جنبش دانشجویی نقشی پیشرو و جریان ساز در تحولات فکری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در کشور داشته است و در دو بعد علمی و معرفتی به بلوغ شایسته ای رسیده بود، اما در یک دهه اخیر و با مدیریت اجرائی منفعلانه و آرمان گریز، توأمان با رکود و سستی در خیلی از حوزه های توسعه و متاثر از آن دانشگاه و جنبش دانشجویی نیز از آن شتاب دهه های قبل تر در حوزه های علمی، فناوری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فاصله گرفته است.

نماینده البرز درباب کارکرد فعالیت ها و جنبش های دانشجویی در حل مسائل مهم کشور اظهار داشت: در سالیان اخیر خصوصاً در دولت اعتدال، به سبب بها ندادن و محدود کردن تریبون های انتقادی جنبش دانشجویی و عدم استقبال از گفتمان انتقادی و هدایتگرانه آنان، نوعی رخوت و رکود در فعالیت جنبش های دانشجویی دیده می شود، البته دانشجویان مومن انقلابی نمره مطلوب مطالبه گری می گیرند و ما امیدواریم که این روند اصلاح گردد تا جامعه از نعمت تفکر هوشمند دانشجویان بهره مند باشد.

مسیر پیشرفت جامعه دانشگاهی روشن است

عباسی در ادامه اظهار داشت: در همین مسئله شیوع ویروس کرونا دیدیم که برخی از دانشگاه های کشور بسترهای آموزشی مناسب آموزش مجازی را از قبل تدارک دیده بودند و توانمندی های خودرا با سایر مراکز و دانشگاه ها به اشتراک گذاشتند، پس افق دانشجویان ایران روشن است. دانشجویان به مثابه موتورهای محرکه شرکت های دانش بنیان محسوب می شوند که در حرکت چرخ های تولید و تحقیقات کشور نقش به سزایی دارند و پروسه علم-ثروت را به سرانجام می رسانند.

شفافیت؛ زاییده حس پرسش گری دانشجویان

عباسی با اشاره به حس باارزش پرسش گری و مطالبه گری در دانشجویان اضافه کرد: امیرالمومنین فرموده: «آن کس که خوب بپرسد، دانا می شود و کسی که دانا باشد خوب سؤال می کند» و این یعنی حس پرسشگری و مطالبه جویانه دانشجویان ناشی از حس دانایی است. آرمان خواهی و مطالبه گری دانشجویان از برکات نظام اسلامی است. در عین تاثیرگذاری مطالبه دانشجویان باید به تاثیرگذاری پیشنهادهای خود نیز تدقیق و توجه کافی داشته باشند که احیانا امر مطالبه گری مشتبه نشود و کدورت و دلخوری بین طرفین مطالبه ایجاد نشود.

وی ضمن تاکید بر نقش موثر دانشجویان در روند انتخابات اخیر مجلس، اضافه کرد: از همان بدو ورود به عرصه انتخابات هر زمانی که دانشجویان جلسه پرسش و پاسخ برگزار کردند، دعوتشان را پذیرفتم. دانشجو مطالبه گر است و می خواهد صحت و سقم سوالات گوناگون خودرا در موضوعات مختلف بداند. مطالبه به حقی که دانشجویان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در فضای کشور ایجاد کردند، مسئله شفافیت بود که اقبال جامعه را هم به دنبال داشت.

خودتان را به خواب نزنید، زمانه عوض شده است

وی در آخر اظهار داشت: ۶۷ سال پیش عده ای دخالت امثال نیکسون را در امور اجرائی کشور جایز می دانستند و اعتراضات دانشجویی آن روز را دخالت در امور اجرائی کشور قلمداد می کردند که منجر به ریختن خون پاک سه دانشجوی آزادی خواه کشور شد، امروز هم که ریختن خون پاک دانشمند برجسته هسته ای کشورمان منجر به وضع قانون رفع تحریم ها از جانب مجلس گردید اما هنوز هستند عده ای که دخالت اخلاف نیکسون را در امور کشور جایز می دانند اما در مقابل تصمیم قانونی مجلس گردن کلفتی می کنند. اما خودشان را به خواب نزنند و بدانند زمانه عوض شده است.





منبع:

1399/09/16
12:59:09
5.0 / 5
1235
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱