قالیباف:

مردم پیش برنده اقتصاد، دفاع و سیاست هستند

مردم پیش برنده اقتصاد، دفاع و سیاست هستند

پارلمان ایران دات کام: محمدباقر قالیباف در نشست همفکری با کنشگران اقتصادی و اعضاء اتاق تجاری ایران، با تکیه بر اولویت داشتن اقتصاد در روابط تهران و پکن، خواهان تقویت زیرساخت های مالی، لجستیکی و سرمایه گذاری مشترک شد و بر ضرورت تبدیل ایران به شریک راهبردی چین تاکید کرد.


به گزارش پارلمان ایران دات کام به نقل از خبر آنلاین، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده ویژه ایران در امور چین، بامداد امروز (چهارشنبه ۲۷ خردادماه) در «نشست همفکری نماینده ویژه در امور چین با اتاق تجاری ایران» که با حضور جمعی از نمایندگان تشکل ها، اعضای کمیسیون اقتصادی اتاق تجاری و مدیران ارشد اقتصادی کشور برگزار گردید، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام ماه محرم و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ ۱۲ روزه، جنگ رمضان و در راس آن امام شهیدمان، اظهار داشت: بدون تردید آن چه امروز در ابعاد مادی، معنوی، عزت و افتخار نصیب ملت ایران شده، حاصل شهادت ها و جانفشانی های شهدا در طول سالهای قبل است. امیدواریم توفیق داشته باشیم پاسدار خون این شهیدان و امام شهیدمان باشیم.
به روایت نمایندگان، وی با اشاره به اهمیت برگزاری این جلسه اضافه کرد: در اولین فرصتی که در این شرایط پیدا کردم، در این جمع حاضر شدم، در واقع کمتر از ۴۸ ساعت بعد از فراهم شدن شرایط، از دوستان خواستم با افتخار در جمع شما حاضر شوم تا بتوانیم درباره ی این مسئله گفت و گو کنم بنابراین از این جهت این جلسه برایم بسیار حایز اهمیت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلان اینکه قصد ندارم در این جلسه از نظر تخصصی به مباحث اقتصادی بپردازم، اظهار نمود: من اقتصاددان نیستم و هیچ وقت چنین ادعایی نداشته ام و حداکثر می توانم ادعا کنم که به عنوان یک مدیر، توانایی هماهنگ سازی و تنظیم برخی امور را دارم. از ورود به مصادیق اقتصادی هم پرهیز می کنم، چونکه طی دهه های گذشته، خصوصاً از ابتدای دهه ۷۰ تاکنون، بارها و بارها این مباحث طرح شده و اسناد و گزارش های مختلفی در این مورد تهیه شده است.
قالیباف اضافه کرد: آن چه اهمیت دارد این است که ما مسئولان در هر جایگاهی که قرار داریم، این درک را پیدا نماییم که این مردم هستند که اقتصاد، فرهنگ، سیاست و همه عرصه های کشور را پیش می برند. مسئولان در بهترین حالت می توانند تسهیل گری کنند، البته منوط به آن که مانعی در راه حرکت مردم ایجاد نکنند. اما متاسفانه تا آن زمان که پشت میز مسئولیت قرار داریم، گاه این واقعیت را به درستی درک نمی نماییم و زمانی متوجه می شویم که از آن جایگاه فاصله گرفته ایم.
مردم محور اصلی پیشرفت کشور و سرمایه ای باارزش و بی بدیل وی اشاره کرد: مردم محور اصلی پیشرفت کشور و مردم ایران سرمایه ای باارزش و بی بدیل هستند. مردم در جنگ اخیر بار دیگر ایران را به جهان معرفی کردند؛ هم به دوستان و هم به دشمنان. با این حال مردم هم دوستان خود و هم دشمنان خودرا بهتر شناختند.
قالیباف با تکیه بر جایگاه امروز جمهوری اسلامی ایران در زمینه جهانی اظهار داشت: معتقدم ایران اسلامی، امروز حتی نسبت به روزهای نخست پیروزی انقلاب، در جهان شناخته شده تر شده است و جهان پس از ۴۷ سال شاهد یک ایران دیگر بود. کافی است مروری بر حوادث و تحولات یک سال گذشته، از خرداد سال قبل تا خرداد امسال، بیندازیم تا ببینیم چه رخدادهای بزرگی در داخل و خارج کشور به وقوع پیوسته است.
وی ادامه داد: اما امروز شاهد عزت، اقتدار و جایگاه متفاوت جمهوری اسلامی ایران در بین ملت ها و دولت ها هستیم و این بزرگ ترین فرصت پیش روی ماست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور گسترده مردم در زمینه های مختلف کشور اظهار داشت: وقتی به آمارها نگاه می نماییم و می بینیم ۳۱ میلیون نفر در «پویش جانفدا» نام نویسی کرده اند و اطلاعات اولیه خودرا در سیستم ها ثبت کرده اند، بالاتر از پیش به عظمت ملت ایران پی می بریم. هرچه بیشتر به این مردم، فرهنگ و روحیه عاشورایی حاکم بر جامعه نگاه می نماییم، بیشتر متوجه ظرفیتهای عظیم نهفته در این ملت می شویم.
وی اضافه کرد: این سخنان را فقط از نظر احساسی بیان نمی کنم، بلکه برمبنای تجربه مدیریتی و اطلاعات موجود چنین برداشتی دارم. از سال ۱۳۶۸ تا حالا در حوزه های مختلف توسعه و پیشرفت کشور حضور داشته ام و به خوبی می دانم که ایران از ظرفیتهای بالقوه فراوانی برخوردار می باشد.
ضرورت اصلاح زیرساخت های اقتصادی و مالی برای پیشرفت روابط با کشور چین رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسئولیت جدید خود در حوزه روابط با چین اظهار داشت: وقتی به سابقه روابط اقتصادی و همکاریهای مشترک با چین نگاه می نماییم، می بینیم در خیلی از حوزه ها نتوانسته ایم به نتایج مطلوب برسیم. بدین سبب باید صادقانه بپرسیم اشکال کار کجاست و چه کسی مقرر است این مشکلات را حل کند؟
قالیباف با تکیه بر ضرورت اصلاح زیرساخت های اقتصادی و مالی برای پیشرفت روابط با کشور چین اظهار نمود: بدون تردید در این راه نیازمند ایجاد یک نظام مالی و طراحی و اجرای سازوکارهای عمیق، دقیق و گسترده در حوزه لجستیک، حمل و نقل، فناوری و زیرساخت هستیم و باید بتوانیم در یک اکوسیستم مشترک، از آموزش گرفته تا بازار و زنجیره های تامین، با شرکای خود خصوصاً چین، پیوند برقرار نماییم. تحقق این هدف مستلزم آنست که در ابعاد مختلف اقتصادی دو کشور به یکدیگر متصل شوند.
وی با اعلان اینکه نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران، موقعیت جغرافیایی، استواری نظام، غیرت مردم، هوش و ذکاوت ایرانی و این باور الهی که در مردم ما وجود دارد، همگی منطبق با سنت های الهی است، اظهار داشت: مردم ما با همین سنت های الهی در مقابل استکبار و در مقابل آمریکا ایستاده اند و آنها را شکست دادند.
مردم ایران قدرت هایی نظامی بزرگ دنیا را به زمین زدند رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در مصاحبه ای که در میانه جنگ انجام دادم، گفتم هر کسی که تصور می کند ارتش آمریکا یا ارتش رژیم صهیونیستی بی عرضه هستند، اشتباه می کند. ارتش آمریکا، ارتش اول دنیا و ارتش رژیم صهیونیستی، ارتش اول منطقه و قدرت هسته ای است وخوی درندگی آنها هم در اوج است و متوجه باشیم که مردم ما این چنین قدرت هایی را به زمین زدند و این جز با اعتقاد به سنت های الهی امکانپذیر نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: من جز مدیرانی نیستم که بگویبم تحریم یک کاغذ پاره است؛ ما در شروع دهه ۸۰ رشد اقتصادی ۱۲ درصدی بخش صنعت را تجربه کردیم و امروز را هم مشاهده می کنیم؛ اما اگر معنای رفع تحریم این باشد که بخواهیم تسلیم شویم، هیچگاه چنین کاری نخواهیم کرد و ملت ایران و همه مسئولان کشور نشان داده اند که جانشان را می دهند، اما اهل تسلیم نیستند.
وی اشاره کرد: من امروز به اینجا آمدم تا بگویم همه ما باید سنگری را که در اختیار رزمندگان میدان بود، تحویل بگیریم و بایستیم و مردم را از زیر فشارهای اقتصادی خارج نماییم و کشور را با قدرت بسازیم.
ایران برای چین یک شریک راهبردی است، نه فقط یک مشتری قالیباف با اعلان اینکه جایگاه چین برای برای این منحصر به فرد است، اظهار داشت: چین باید باور کند و باور خواهدنمود که ما فقط یک مشتری یا همتای تجاری نیستیم، بلکه یک شریک به تمام معنا هستیم.
وی ادامه داد: با عنایت به شرایط منطقه، دوستان به دقت گفتند که ما نیازمند تشکیل بلوک های جدید (ائتلاف های منطقه ای) هستیم، البته این بلوک ها تا حدی هم شکل گرفته اند و در هر بلوکی که در آینده شکل بگیرد، دو کشور ایران و چین در آن حضور قطعی خواهند داشت و محور این بلوک بندی ها خواهند بود.
وی اضافه کرد: تنظیم سیاستها و چینش این همکاری ها در حوزه ماموریت های محوله بر عهده ماست و بنابراین از شما می خواهم در این میدان حضور جدی داشته باشید.
وی اظهار نمود: از همین رو، امروز در این جلسه حضور پیدا کردم، چونکه معتقدم تأخیر حتی یک ساعت در این موضوع، ظلم به کشور و مردم است. از سویی دیگر همه باید ببیند که ایران نه تنها در حوزه های سیاسی و امنیتی، بلکه در حوزه اقتصاد هم کشوری قدرتمند است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در ادامه این جلسه اظهار نمود: باید بایستیم. من تردید ندارم همان گونه که در میدان دفاعی، با این غیرت و همتی که مردم در صحنه و خیابان ها نشان دادند و همین طور با تلاش هایی که در حوزه دیپلماسی دنبال شد، در راه توسعه، پیشرفت کشور و آبادانی ایران عزیز هم با تاکید بر ظرفیتهای موجود به موفقیت خواهیم رسید.
ایران، بهشت سرمایه گذاری است وی ادامه داد: در گفتن این سخن تعارف نمی کنم؛ شما بهتر از من می دانید که ایران واقعا بهشت سرمایه گذاری است. حتی اگر کشور ما هیچ معدن و نفت هم نداشت، فقط موقعیت ژئوپلیتیکی و جغرافیای سیاسی آن به تنهایی کفایت می کرد تا بتوانیم کشور را در بهترین و بالاترین شرایط اداره نماییم. این سخن را برمبنای مطالعه و تجربه می گویم. حداقل ۳۰ سال در حوزه جغرافیای سیاسی مطالعه، تدریس و فعالیت داشته ام و از نزدیک این موضوعات را دنبال کرده ام.
قالیباف اضافه کرد: با کمک شما باید داشبوردی طراحی نماییم که هر روز بتوانم نبض اقتصادی و روابط ایران و چین را در آن مشاهده کنم، اشکالات را ببینم و آنها را به شما منتقل کنم و شما هم مسایل را به ما منتقل کنید تا بتوانیم با همکاری یکدیگر مشکلات را برطرف نماییم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در حوزه روابط خارجی، اولویت اصلی ما با چین در بخش اقتصادی است؛ هرچند در دیگر حوزه ها هم فعال هستیم، اما در همه ابعاد، اقتصاد در اولویت نخست قرار دارد.


منبع:

1405/03/28
11:10:28
0.0 / 5
70
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , امنیت , دولت
این مطلب پارلمان را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان پارلمان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
لینک دوستان پارلمان ایران دات كام
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها